Sunday, March 16, 2014

Uzak Doğu II : Dikine Şehir Hong Kong I

HongKong'a indiğimizde ilk hissettiğimiz yüzümüze yüzümüze çarpan sıcak hava oldu. Oysa ki havaalanının içi buzhane gibiydi. Aslında gezimiz boyunca bu gelgit'i hep yaşadık: Metro dahil her kapalı ortam buz-dışarısı ise cız! Yok böyle bir ısı geçişi..Aklınızda olsun, gittiğinizde yanınızdan hırka türü bişiyi ayırmayın-hasta olmak istemiyorsanız tabi..
Gelelim Hong Kong'a..Hong Kong kelimenin tam anlamıyla dikine bir şehir. Öyleki uzun uzun gökdelenlerden bazı zamanlar gökyüzünü dahi göremiyorsunuz. Aslında HK'un irili ufaklı adalardan oluştuğunu minicik kara parçalarında binlerce insan yaşadığını dünyanın ikinci büyük limanına sahip olduğunu düşünürsek yapılaşma anlamlı geliyor. İkinci farkedilen şeyse trafik..Bir ara İstanbul trafiğini bile özledik:( ama sonra metro ve benzeri trenleri kullanarak kolay yolculuğu keşfettik.
Şehrin en önemli iki noktası olan Kowloon ve Hong Kong Adası-hal böyle olunca şehri 3 günde yürüyerek gezmeniz mümkün oluyur. Sabah-akşam demenize gerek yok, şehir son derece güvenilir bu arada. Hong Kong’a yakın olan Makao ve Guangzhou şehirlerine de gezmek isterseniz programınızı iki gün daha eklemek şart oluyor.
Şehirde konaklama imkanları da çok geniş. Mesela biz Kawloon yarımadasında son derece merkezi bir otelde kaldık.
HK'da neler yapılmalı? Kısa bir tur aldığınızda sizi ilk götürdükleri yer Victoria Peak oluyor. Şehri tepeden gören bu nokta nefesinizi kesebilir. Gezi kataloglarında gördüğünüz çoğu fotoğraf buradan çekilmiş. Burası küçük hediyelik eşya almak içinde son derece uygun hem fiyatlar çok ucuz hem de kredikartı geçerli.
Victory tepesinin ardından ikinci tavsiye edilen şey ise “Symphony of Lights” gösterisi. Adından da anlaşıldığı üzere ses ve ışık gösterisi. HK'a gelmişken izleyin tabi ama beni çok kesmedi~kimbilir belki de fazla beklentiye girdiğimdendir. Gösteri her akşam saat 20:00’de başlıyor. Hong Kong Adası ve Kowloon adasındaki birçok gökdelen ışıklandırılmış. Şov denilmesinin nedeni ise bunun müzik eşliğinde yapılmasından kaynaklanıyor. Gösteriyi en güzel Kowloon tarafında Hong Kong Culture Center'ın arka tarafından izliyorsunuz.  

Bu kadar mı? Hayır. Bitmedi-devam edeceğim ama önce yarınki işlere çalışmam lazım biraz da;) Gitmeden önce birkaç foto paylaşalım :
İlk 5 foto Victoria Peak'den..Sonraki iki Repulse Bay'dan (Aberdeen Balıkçı Koyuna gitmede önce )
alın size little US :P
hediye alalım istedik ama baya bi pahalıydı:S 
Victoria Peak'e çıkarken, yol üstünden-blok gökdelenler:/ 
Victoria Tepesine çıkarken~aşağıdailerde sevimli hediyelikler 
 Bu da limandan bir görüntü..
bu da otelimiz ;)
2. yazıda Şehir Merkezi'nde görüşmek üzere, şimdiden iyi haftalarr...

No comments: