Evet soruyu tekrar alıyoruz: ‘Safranbolu’da ne yiyelim?’ ‘Ne bulursanız yiyin!!’. Şaka yapmıyorum-herşeyi yiyin;) Herşey muh-te-şem!!
Kazan Ocağı'ndaki herşeyi gözünüz kapalı yiyebilirsiniz! Herşey muhteşem!
Ayrıca Arasta'daki 'Merkez Restaurant' a da gidip, 'döner'ini deneyin. Yalnız hızlı hareket
edin-zira döner öğleye kadar bitiyor-öyle güzel, hesabı siz yapın;)
Etli Yaprak Sarma – bu kadar ufak sarmayı hiçbir yerde görmemişsinizdir!
İnanılmaz lezzetliydi-off olsa da yesek :(
Peruhi – muska şeklinde yapılmış peynirli mantı, enfesti!
'Kiren Şerbeti' yanında tereyağında yapılmış muhteşem gözlemeler
Safranbolu Bükmesi - tereyağında muhteşem bir lezzet!
Zerde
Arasta'da kahve keyfi - yanında kara dut şerbeti;)
Safran Çiçeği, 'meşhur safran' çiçeğin ortasındaki turuncu antenlermiş!
Macuncu Amca
sunuma bayıldım, Kazan Ocağı'ndan..
• Safranbolu simidi, ince kara kuru ama lezzetli bir simit
• Safran Çayı, ben pek sevmedim ama gitmişken denenmeli
• Elma Çayı, Eski Çarşı’nın içinde elma çayı içilmeli. Ekşi elma, kekik, kuşburnu birarada kaynatılmış, şeker yerine balla servis ediliyor.
• Lokum, safranlısı-çifte kavrulmuşu-güllüsü-fındıklısı..yahu hepsi mi harika olur?
• Kuyu Kebabı, Sehzade Sofrası'nda yemelisiniz-yanında da bol köpüklü ayran ve muhteşem mevsim salataları
• Kahvaltı, taksi durağının karşısında "Kahvaltıcı" isimli yere de uğramayı ihmal etmeyin;)
No comments:
Post a Comment