Sunday, April 8, 2012

Safranbolu-Part Two

Safranbolu bir haftasonu geçirmek için gerçekten güzel, kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Hem de herşey çok ucuz! Tek kötü yanı 2 gün bile kalsanız kilo alma riskinizin olması!! Yani bizim için öyle oldu en azından:( Zira 2 günü sadece Safranbolu'nun yöresel tatlarını denemeye gelmişiz gibi geçirdik! Cem Yılmaz misali 'little little into the middle' hesabı-herşeyi ortaya istedik ve silip süpürdük ortalığı! ayrıca bizimkiler 'little little' değildi malesef-bir de bişi bitince öyle vazgeçmedik-hoopppp gelsin yeni tabak-şeklinde geçti hafasonu:) Neyse pişman değiliz:)

Evet soruyu tekrar alıyoruz: ‘Safranbolu’da ne yiyelim?’ ‘Ne bulursanız yiyin!!’. Şaka yapmıyorum-herşeyi yiyin;) Herşey muh-te-şem!!
Kazan Ocağı'ndaki herşeyi gözünüz kapalı yiyebilirsiniz! Herşey muhteşem!
Ayrıca Arasta'daki 'Merkez Restaurant' a da gidip, 'döner'ini deneyin. Yalnız hızlı hareket
edin-zira döner öğleye kadar bitiyor-öyle güzel, hesabı siz yapın;) 
Etli Yaprak Sarma – bu kadar ufak sarmayı hiçbir yerde görmemişsinizdir!
İnanılmaz lezzetliydi-off olsa da yesek :(
Peruhi – muska şeklinde yapılmış peynirli mantı, enfesti!
'Kiren Şerbeti' yanında tereyağında yapılmış muhteşem gözlemeler
Safranbolu Bükmesi - tereyağında muhteşem bir lezzet! 
Zerde
Arasta'da kahve keyfi - yanında kara dut şerbeti;)
Safran Çiçeği, 'meşhur safran' çiçeğin ortasındaki turuncu antenlermiş!
Macuncu Amca
sunuma bayıldım, Kazan Ocağı'ndan..

Fotosu olmayan diğer yiyilesi şeyler :
• Safranbolu simidi, ince kara kuru ama lezzetli bir simit
• Safran Çayı, ben pek sevmedim ama gitmişken denenmeli
• Elma Çayı, Eski Çarşı’nın içinde elma çayı içilmeli. Ekşi elma, kekik, kuşburnu birarada kaynatılmış, şeker yerine balla servis ediliyor.
• Lokum, safranlısı-çifte kavrulmuşu-güllüsü-fındıklısı..yahu hepsi mi harika olur?
• Kuyu Kebabı, Sehzade Sofrası'nda yemelisiniz-yanında da bol köpüklü ayran ve muhteşem mevsim salataları
• Kahvaltı, taksi durağının karşısında "Kahvaltıcı" isimli yere de uğramayı ihmal etmeyin;)

No comments: