Saturday, September 17, 2011

fermuarla / zip me up

Eskiden herhangi bir kıyafetde fermuarın gözükmesi önemli bir sorundu ve kusurdan sayılırdı. 2008'den beri ise fermuarı gözükmeyen kıyafetler demode sayılıyor:) Veee bu yıl da mooodaaa!
Benim keşfim ise 2007 kışı..kendi tasarladığım çivit renkli ince kaşe kumaştan dikilecek elbisenin omuz altına sarı dişli fermuar diktirebilmek için terzime yalvarmadığım kalmıştı..Şimdi hala söyler : ayy vallaha bu işi herkesden önce siz çıkardınız" diye
Nerede kalmıştık? evet-fermuarlar her yerde! Elbiselerde, kazaklarda, eteklerde, ayakkabılarda(hatta spor ayakkabılarda), çantalarda, aksesuarlarda… Bazen sadece süs olarak ceplerin üzerine dikiliyor, bazen pantolonun paçasına, bazen bluzun arkasında, bazen de elbiseyi boydan boya kaplıyor. Başarılı kullanımlar, genelde farklı renklerle kontrast yakalanmış olanlar..Örneğin; pembe elbisede siyah fermuar, yeşil ayakkabı da beyazın kullanılması gibi.
Benim mi fermuarlı neyim var? Herşey:) Tanıyanlar biliyor tam bir fermuar canavarıyım : ayakkabıda, çantada, bluzda, elbisede, tshirtte, tokada, saatimde bile var:)
İşte inovatif trendden örnekler:

No comments: