Wednesday, July 2, 2014

Barcelona-3/4

Barcelona dizisine devam;)

9-) Önceki yazılarda MontJuic adı çok geçti, gelin orada neler var-kısaca onu da anlatayım. Şehir merkezinden otobüslerle çıkabiliyorsunuz kolayca. Bir kere tepeden şehir manzarası seven biriyseniz kesin çıkmalısınız! Evet evet burasi şehrin tepesi:) Bu bölge de ünlü bir kale, askeri müze, ünlü bir çeşme, olimpiyat stadyumu (Estadi Olympic) var.meyda 4-5 saatte hepsini hızlıca gezebilir, hatta şehir manzarasına karşı sıcak kahvenizi yudumlayabilirsiniz;) Bu tepeden bence en göze batan bina Torre Agbar! Şehrin ortasında dik duran bir kurşun mermi ya da kornişon turşusu gibi duran şahane egzantrik yapı! Gaudi'sanatının modern versiyonu olarak yapılmışmış.Yakından inceleme şansımız olamadı:(
Türk'ün açlıkla imtihanı! 
Yanımızda diyetisyen varken iki cips yemenin mutluluğunu bilemezsiniz siz:P
Torre Agbar


10-) Museu National d’Art de Catalunya, Barselona’daki sanat müzesidir. Bizim içinse benim M harfine sarılıp, Aysel'in de C harfini eliyle G'ye benzeterek foto çekilirken acaip eğlendiğimiz, lokasyonu itibariyle şehri tepeden görüp harika fotolar çekebileceğiniz bir yerdir:) Müze Ortaçağ’dan 20. yüzyıla kadar sanat eserleri koleksiyonlarını bulunduruyor. Her ayın ilk Pazar günü saat 14:30'a kadar giriş ücretsizmiş, bilginize;)
Bizim Kızlar was here!

11-) Nou Camp Stadyumu, erkekseniz ve futbol fanıysanız tabi ki Sagra de Familia'dan önce gezilmesi gereken ilk yerdir-bir nevi kutsal topraklar:) Bayanlar içinse şu bilgileri bilmek fazlasıyla kaafii gelecektir:P Stadyum yaklaşık 100bin kişi alıyormuş o yüzden de Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 11. en büyük stadyumuymuş. Beni etkileyen en önemli şeyse Barselona Futbol Kulübü stadyum içerisine reklam almıyormuş-gerçi onların paraya da ihtiyacı yok o ayrı:) Stadın estetik yapısına ters düştüğü söylendiği için reklam alınmıyormuş. Sebep ne olursa olsun takdir ettim vallaha. Yani sadece Messi değilmiş bilmemiz gerekenler :P

12-) Poble Espanyol unutulur mu? en başa yazmam lazımdı!-mekana ayıp ettim resmen:( Burası en ama en çok sevdiğim yerdi Barcelona'da..1929 ‘da Barselona Uluslararası Fuarı'nda ideal örnek İspanyol Köyü olarak tasarlanıp yapılan ve şu an açıkhava müzesi olarak kullanılan MUHTEŞEM bölge! Biz sabah 9-12 oradaydık. Süper bir zamanlamaymış! hem öğle sıcağından hem de vıcık vıcık turist akınlarına çok maruz kalmadan gönlümüzce gezindik sokaklarında..Dükkanlara girip çıktık, fotoğraf çekildik, hatta biryerde türk kahvesi bile bulup içtik! Düşünüyorum da geçirdiğimiz 3 saat Gerçek değildi! Daha çok bir masal, rüya ya da film stüdyosunun içindeymişim gibi hissettim. Barcelona'ya gidip buraya gitmezseniz çok ama çok pişman olursunuz-benden söylemesi!
yaklaştık:)
Bildiğin Ortaçağ Avrupa Kasabası
Türk Kahvesi bulup içmenin Tarifsiz Mutluluğu..
Açlıkla imtihanımız sürüyor:P
Anna, harika masklar boyayan, süper tatlı bir insan
Güneş çok kötüydü:( hiçbir foto iyi değil o yüzden:(
Muhteşem bir cafe değil de ne?
hahahha that's illusion;)
Hayat Maximum'da pozu :P
Fikri Serabanol'den çaldım-itiraf ediyorum:)
Dali hediyelikleri..
Anna'nın dükkanında..
Kahvecimizin orada;)
havalıyız:P
Güneşden korunmanın yolları;)

13-) Bunların dışında Barcelo'nın Hayvanat Bahçesi, Dev Akvaryum ve Botanik Bahçesi ünlü olsa da biz bir günümüzü çok ucuza Parfüm ve Çanta alabileceğimiz gümrüksüz ülke Andorra'da geçirmeyi tercih ettiğimizden :P malesef bunları göremedik. Zaten daha göremediğimiz bir sürü müze, bir süre kiliseyi söylemiyorum bile..3 günde ancak bu kadar:)


1 comment:

Ödül Melek said...

Ay ben bu Poble Espanyol'a gitmedim :( Hakikaten muhteşem bi yere benziyor. Mira büyüsün, (en iyi ihtimalle 3 sene sonra) buraya kızımla gideyim :)