Sunday, February 20, 2011

Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

Sıcağı sıcağına bir filmi tavsiye etmek istiyorum : Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ! Sıcacık bir film izlemek istersiniz, kaçırmayın!
İsmail Hacıoğlu, Claudia Cardinale ile devleşiyor. Farklı bir çekim, farklı bir yorum..Filmde birçok beylik cümle vardı ama iki tanesi daha çok aklımda kaldı : "birileri için nefes nefese kalma, nefes nefese bırakan ol!" "herşey birgün değişebilir" Ben "10 numero" diyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.


Yıllar önce, oğlunu da arkasında bırakarak kendisini terk eden kocasından sonra hiçbir erkeği kapısından bile içeri sokmayan Sinyora Enrica (Claudia Cardinale- Fahriye Evcen), bu özelliğiyle ün salmıştır. Enrica, evindeki boş odaları kız öğrencilere kiralamakta, ek iş olarak da terzilik yapmakta ve bir pazarda çalışmaktadır.


Yıllarca bozmadığı bu kuralı, yağmurlu bir gecede, bir yanlış anlama sonucunda evine gelen Türk öğrenci Ekin (İsmail Hacıoğlu) için bozacaktır. Önceleri evinin kapılarını bu yabancıya açmak istemeyen Sinyora Enrica, daha sonra sadece evini açmakla kalmayıp, yıllarca kilitli tuttuğu kalbini de bu Türk gencine açacaktır. Filmin oyuncularından Giovanni rolündeki Teoman Kumbaracıbaşı da Sinyora Enrica’nın tek oğlu ve babası henüz çok küçük yaşlarda terk ettiği için sorunları olan bir kişiliktir. Giovanni’nin annesine karşı haksız davranışları Ekin’de Sinyora Enrica’ya karşı bir koruma duygusuna dönüşecek ve böylece aralarında bir gönül bağı oluşacaktır. Bir dil okulu için İtalya’ya giden Ekin için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve hayatı tümden bir değişime uğrayacaktır.

No comments: