Tuesday, February 15, 2011

Chocolat

yakınlarım çok tv izlemediğimi bilirler..izlenecek film varsa ya sinema ya da divx takılırım. Çok nadir rastlıcam da, beni saracak da, izlicem de...Evet dün gece bunların tamamı bir araya geldi!
İstanbuldan dönmüşüm-üzerimde tüm haftanın yorgunluğu..elim ne işe ne kitaba gidiyor, bıraksan uyuyacağım. Derken TNT'de bir fragman, az sonra falanca film diye..ayy dur dedim izleyeyim, kolayca uyumama da yardım eder diye başladığım ve sanırım blogumda adı geçen-geçecek ilk film olacak kadar etkilenip, beğeneceğim aklıma gelmezdi.
Filmin adı Çikolata-orjinal adıyla Chocolat, 2000 yapımı..Bir film bu kadar mı huzur verip, bu kadar mı insanı umutlandırır! Filmin her saniyesini pür dikkat izledim. Rahatlamak, gülümsemek, şöyle koltuğunuza yaslanıp 1 saat için bile olsa "hayat ne güzel yaw!" demek istiyorsanız tam size göre bir film Çokolat!


"Bir kez tadını aldın mı, gerisi gelir..."

"Küçük bir Fransız köyündeki gündelik yaşam, yeni taşınan gizemli bir genç kadın ve kızı sayesinde bir anda değişiverir. Oldukça kasvetli ve birbirinin aynı günler geçiren kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. Zevkin, eğlencenin, neşenin ve en önemlisi çikolatanın olduğu bir hayattır bu.
Fakat kasabadaki bu değişimden memnun olmayan insanlar da vardır. Bunların en başında, ahlak bekçiliği yaparak kasabada dilediği gibi bir ortam yaratan belediye başkanı gelmektedir. Ama birbirinden lezzetli çikolataların karşısında durmak, o kadar da kolay değildir."
Dedim ya içinizi ısıtacak masalsı bir film! aman dikkat! İzledikçe çikolata tutkunu olmayın;)

No comments: