Thursday, March 24, 2011

çay mı? chai mi? / chai vs. tea

Tanıyanlar bilir, çay sevmem içmem de..ama konu bitki çayı olursa gözlerim ışıldar. Adaçayı, naneli veya tarçınlı çaylara bayılırım. Son günlerde iki tane gözdem oldu. Bir tanesi Doğuş’un Mistik Çay’ı. Akşamları kitabımı okurken sütle içmeye bayılıyorum. Hemen tarifini veriyorum: sıcak süt içine 1 poşet Doğuş Mistik Chai’yı sallandırıyorsunuz, isteyenler buhar tüten karışımın üzerine toz tarçın ekleyerek keyfi iki katına çıkarıyor ve afiyetle içiyorsunuz. Şekercilerdenseniz, şeker yerine bal koymanızı öneriyorum. Böylelikle Yogi çayı elde edebiliyorsunuz:)
Diğer çayım ise, Doğadan’ın Büyülü Bohça Serisinden “Güllü Yeşil Çay”. Böyle bir lezzet ve doğallık yok! Siyah çay’ı sevmediğim gibi yeşilini de sevmezdim..ta ki bu seri ile tanışana kadar! Önce Yaseminlisini denedim, çok sevdim ama Güllü’yü deneyene kadar sürdü Yaseminli’nin gönlümdeki liderliği..Çayı içerken, gözümün önüne gelen kare, babaannemlerin bağına üzüm toplamaya gitmişiz, yan bağdaki reçellik tombul pembe gülleri dalından koparıp, yapraklarını yiyoruz..Çocukluk işte:) İşte o pembe gül yapraklarını yerken aldığım tat ve kokunun aynısı bu çayda..zaten saydam poşetinden yeşil çay yapraklarının yanındaki pembe yaprakçıkları da görebiliyorsunuz. Afiyet olsun;)

No comments: