Tuesday, April 1, 2014

Hoşgeldin Bahar

Yine Bahar geldi - yine Japon bahçesi postu:) Seçimden sonra üzerimizdeki gerginliği atmak için "çime basalım iyi gelir, elektirik neyin toprğa veririz" dedik ve soluğu karşıda aldık. İyi de yapmışız. Seçimden sebep köprü neredeyse "boş" denecek şekilde sakindi.
Oturduk, sırtımızı kiraz ağaçlarını vererek huzuru içimize çektik. Biz de Japonlar gibi Sakura ZenSen'in tadını çıkardık. Ağaçların altına oturup, çiçeklere aşağıdan baktığınızda güneşinde yardımıyla çiçeklerin renkleri daha bir güzel görünüyor:)
Nedir bu Sakura Zamanı? Japonlar kirazların çiçek açmasını hayata yeni başlangıç dönemi kabul ediyor. Şölenlerle kutlamakla yetinmiyor, yeni bir işe başlama,evlenme tarihlerini çiçeklerin açış günlerine yani "Sakura zensen" e göre ayarlıyor. Okullar bu tarihe göre açılıyor:) Düşünsenize çiçekler açmadı-okular açılmıyor:P Şaka bir yana sakuraların Japon kültürü için önemi çok büyük, çünkü bu ağaçların uçuk pembe çiçeklerinin ortaya çıkması kışın bitişi ve baharın gelişini simgeliyor. Bu arada "Sakura" adı verilen Japon kiraz ağaçları bizim bildiğimiz gibi tatlı bir meyve vermiyor. Süs amacıyla yetiştiriliyor. Neyse çok konuştum, foto paylaşım zamanı;)
tatataaammm.. herşey bu kapının arkasında..
sizi karşılayan ilk şey
ve orada:)
mont:Galliano - kot:Zara - sweat:Bershka - bot:Elle 

No comments: