Tuesday, December 11, 2012

kapı kapı Kapalıçarşı-V : Hedda Gabler & SkyFall

vee günün son aktivitesi Kanyan'da SkyFall'u izlemeden önceki son durağımız Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesine vardık. Hedda Gabler'ı izlemek için. 
Konusu :
Burjuva hayatının garantilerine sığınarak yaşayan Hedda Gabler, bu nedenle hayatında çok büyük ödünler vermiş, istikrarı seçmiş, aşkı yaşamayı ve üretkenliği reddetmiştir. Sevgiden değil sıkıntıdan evlenmiştir. Kocası güvenilir bir insandır ama bir bilgin olarak parlak değildir. Bir gün ortaya büyük bir tutku yaşadığı ve risklerle dolu hayatı olduğu için reddettiği eski sevgilisi çıkar. Hem de lisede saçlarını çekip durduğu, basit bulduğu bir kız arkadaşının desteğiyle kocasını yerinden sarsacak müthiş bir kitap yayınlamak üzeredir...
Konu sıradan gibi mi geldi? Sakın-sakın öyle düşünmeyin! 'KapalıÇarşı-I' yazımda bahsettiğim gibi tek kelime ile müthişti oyun! Hedda rolüyle Şebnem Köstem bütünleşmişti resmen. Bir ruh hastası, bir ego kurbanı, bir cadaloz bu kadar mı güzel sahnelenir? Saçını düzeltirken elinin titremesi bile o kadar gerçek o kadar karakteri yansıttı ki..ya gidin izleyin işte-böyle anlatmakla olmaz.


oyun başlamadan-bir hatıra karesi alalım istedik;)
eee tabi bu kadar güzel bir oyundan sonra James Bond-James Bond'du işte:)
 

No comments: