Tuesday, March 23, 2010

sokak modası / street trends

Bahar'ın yüzünü göstermeye başladığı şu ilk günlerde, soğuk günlerin beğendiğim kombinlerini son kez paylaşayım dedim:)


tıkır tukur tıkır tukur , it is sabo time

Sabolar geldi çattı. Üniversitedeyken 2 tane sabom vardı..Biri lacivertti-hani şu doktorlarda olanlardan, yurtta giyerdim, biri de siyah şık bişiydi onu da haftasonları kullanırdım. Lacivert olan acaip terletirdi ama siyah olan deriydi ve sıkıntı yaratmazdı, severdim-boyumu uzun gösterirdi bir de rahat yürürdüm, severdim yani:)

Bu yıl birçok ünlü marka 2010 koleksiyonuna saboları ekledi! Her ne kadar bazılarımıza kaba ve estetikten uzak gelse de bu ayakkabıları sokak modası fotoğraflarında görmemiz an meselesidir. Bence rahat olanlardan bir tane edinin derim. Özellikle Zara & BRepublic'de çok şık ve rahat modeller var.


Ceşitli markaların sabolarını ise aşağıda sizler için derledim;) Ben en çok BR'in (kızların olduğu, en sondaki görsel) ve de Chanel'in Celine modelini beğendim, peki ya siz en cok hangilerini begendiniz?




pretting

Blogumun adı pretting ise, güzel olan 2 kişiyi de eklemek istedim. Bence ikisi de dönemlerine damgasını vurmuş isimler!




Monday, March 22, 2010

kitap / a book

Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitaplarımdan biriydi Og Mandino'nun kitabı..Sanırım zamanı gelmiş olacak ki, kitaplıkta onca kitap arasından onu buldu elim. Öyle satış teknikleri felan anlatmıyor kitap. Kısa ve öz, okuması kolay bir kişisel gelişim kitabı diyebiliriz. Şiddetle tavsiye ediyorum. Fazla birşey söylemek yerine sizi kitabın arkasındaki yazıyla başbaşa bırakıyorum :

"Önemli olan bugün ne olduğunuz değil, yarın neye başlayacağınız.

Deve çobanı küçük Hafid'in ustası büyük tacir Patros'dan devraldığı, başarı ve mutluluğun sırlarını gizleyen on parşömen... Hafid'i Dünyadaki En Büyük Satıcı yapan yüzyılların bilgeliğini içeren hayat felsefesi...

Aslında hepimiz bir "satıcı" değil miyiz? Hayattaki başarı ve mutluluğumuz büyük ölçüde kendimizi başkalarına nasıl "sattığımıza" bağlı değil mi? Hafid'i başarılı kılan ilkeler size de yardımcı olacak ve coşkuyla hayatınızı dönüştürmeye başlayacaksınız."

DKNY, 2010 Spring

DKNY yeni sezonda rengarenk. Fuşya başta olmak üzere neon renkler dikkati çekiyor. Çiçekli romantik desenleri de seviyorsanız bu sezon tam sizlik. Giysileri yakından görmek istiyorsanız, istikamet : İstinye Park en üst kat :)

DKNY's new season is very colorful with neons. Also flower patterns can attract your interest. Direction is to Istinye Park :)


işe giderken / work style

Yeni sezonda shopbop.com'daki takım elbiselere, kombinasyonlara bakmadan birşey almayın derim..Trendleri öğrenirken, kombin yapma yeteneğinizde artıyor..Bu aralar yine pantolon-ceket giyme frekansım arttığından nereden nasıl fikir edeneceğimi şaşırmış durumdayım. shopbop.com ve shopstyle.com oldukça yardımcı oluyor. Sık sık bakınca indiirm ve fırsatlarıda yakalamış oluyorsunuz. Mesela görsellerdeki BR'in kombinlerine bayıldım, uygulamaya da başladım;)
Yaa aslında ben boşuna mı kasıyorum? Zengin biriyle evlensem, tek derdim "bugün ne giysem" olsa ayy ne güzel olurmuş ya :)

Do not shop anything without checking shopbop.com or shopstyle.com. It is useful link to shop easiliy or learn trends.

oje trendleri / nail trends

Sadece giysi ve ayakkabıya odaklanmayalım, 2010 baharında hangi oje renkleri popüler olacak bir bakalım!

Check out the 5 hottest nail trend for spring, right from the runway!





Zara

Zara'nın da bağlı olduğu şirketler grubundaki diğer markaları biliyor muydunuz?

Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Oysho, Zara Home, Stradivarius,Uterqüe and Kiddy' s Class belonging to INDITEX group.

yeni bootilerim / my new booties

Haftasonu İzmit'teydim..ee tabi ayakkabıcıma uğramayı ihmal etmedim;)
Yazlık, süet süper şık bir bootie aldım. Dün gece shopbop.com'a bakarken aldığım bootie'nin aynısını "Tashkent by Cheyenne J Colette Gathered Booties ($632.00) " başlığı altında gördüm. Benimkisi siyah ve emin olun daha güzel duruyor ;) Fotoğraflarını çektikten sonra, bu fotoğrafın altında yayınlarım..Bakalım siz hangisini beğeneceksiniz?

Last weekend I was in Izmit and as you guess I went to my favorite shoe store;) I bought following bootie (but mine is black). Yesterday night I noticed it is the same of "Tashkent by Cheyenne J Colette Gathered Booties ($632.00) " at shopbop.com. After taking photos of mine I will add here. We will see that which one do you like more?

Saturday, March 20, 2010

kabanım..

Yalnız benimkisi camel rengiydi..çok severek giydim tüm kış. Zara diyorum ;)



Wednesday, March 17, 2010

bugün ne giyeceğim? / what shall I wear today?

Siyah şıklığına devam..Şık kadınlar sadece yurt dışında değiller. İzmir caddelerine bir göz atalım ;)

Monday, March 15, 2010

bir reklam / an advert

Çok beğendim bu reklamı, paylaşmazsam çatlardım ;) Sizce de harika değil mi?

bugün ne giyeceğim? / what shall I wear today?

Yorum yapmama ya da bir-iki şey yazmaya gerek var mı? PERFECCT!!

Leggings'lere selam, rahatlığa devam..

Leggingslerin yani eski adıyla taytların:) kullanımı kışla beraber geride kaldı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Geçen yıl başlayan kışın hayatımızdaki yerini sağlamlaştıran legginsler bahar aylarında da renkleri, çeşitli boy uzunlukları ve yenilenen modelleri ile aramızda olmaya devam edecek.

Şahsen alışınca vazgeçemiyorsunuz. Ben de birkaç modelde edindim, rahatlığından ve kolay kombinlendiğinden vazgeçilmezim oldular..Özellikle kot görünümlü olanları inanılmaz rahat ve şıklar!

UniQlo (http://www.uniqlo.com/) oldukça tercih edilen markalardan biri..Kombinleme de size yardımcı olsun diye birkaç fotoğraf ekliyorum. Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere sakın sadece siyah taytlara takılı kalmayın. Dedim ya "bir giyen, bir de giymeyen pişman" :)










İşte felsefem! / My philosophy!

İşte! fazla söze gerek yok..Bu kupa üzerinde yazılanlar tam olarak benim felsefemi yansıtıyor. Eminim ki çoğunuz "benim de benim de" diyorsunuz:)

Louis Vuitton vs. Alexander Wang

Bu iki fotoğrafa da ayakkabıya da bayıldım. Özellikle Freja-fermuarlı Alexander Wang botlara..
LV'u daha çok bisiklet ve o kadar topuk (!) uyumunu vurgulamak için ekledim..Yani biz kadınlar, istersek herşeyi yaparız ;)

The Freja' Laced Zip Boots by Alexander Wang vs. Green High Shoes by Louis Vuitton.


VS, Spring-Summer 2010

Vicroria's Secret yeni her zaman olduğu gibi harika..bazı kupon parçalarını her koleksiyona taşıdığı gibi bu sezona da taşımış. Ayıptır söylemesi bende de olan ilk fotoğraftaki elbise ile sonuncu fotoğraftaki elbise (bu arada bundan da var bende ama Network markalı..Serap-Ayşa hatırlıyor musunuz, İzmit Outletten almıştık:))

VS diyinece aklımıza ilk başta seksi modeller gelse de onlar da bu sezon modasına uyup, bol çiçekli romantik elbise ve tshirtleri katologlarını eklemişler. Modeller ve fiyatlar güzel fakat alırken kumaş cinslerine çok dikkat edin, dikkatlice açıklamaları okuyun. Mesela ilk fotoğraftaki elbisenin kumaşı kaliteli bir jarse gibi duruyor ama penye:)
Bir de sevkiyat çok hızlı..Normal Delivery için 20-30gün aralığı verilirken benim sipairşim 6 günde gelmişti. Sayfada görünen gün sayıları gözünüzü korkutmasın.