internetten bulduğum bir tarifi sizle de paylaşacağım. Bayıldım ben resmen! Tadı harika oldu ama görüntüsü buradaki gibi şekilli ve havalı olmadığından orj tarifindeki fotoları kullanacağım. Siz de deneyin..
Bu pastayı yapınca aklıma gelen ilk şey Aysel Gürel nerden geldi aklına diyceksin ama bu pasata potriş takmış gibi durmuyo mu sence de? bu yüzden de potriş deyince aklıma bitek Aysel Gürel gelir benim :))
Gelelim yapılışına :
kakaolu pandispanyayı düz bi zeminde yarım fican nescafeyle (heryerin baya ıslak olması gerekiyo) ıslattıktan sonra çukur bi tabağa yerleştirdim.(burda maksat içinin yeteri kadar muhallebi alması)
Bu aşamadan sonra içinin muhallebisini dökücez hemen lafı uzatmadan onun tarifini de veriyim :)
Muhallebi için:
750 ml.süt
1.5 fincan un
1.5 fincan şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çeyrek paket margarin :)
Yatım paket vanilya
Bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi piştikten sonra mikserde çırptım.
Kekin içine döküp kekin yarısınıda kalan nescafeyle ıslatıp üzerine kapattım. bu şekilde 2 saat buzlukta bekledikten keki istedğiniz bi servis tabağına devirebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment