Monday, April 13, 2015

Ev işleri

Herkese iyi haftalar, bu aralar kendimi yemek yapma işlerine adadım. Sürekli köfte yemekten sıkıldık:) e-tarifler.com sitesi efsane bence... her tarifi çok güzel oluyor.
en çok sevdiklerim :
Fırında Ispanak ve yayla çorbası tarifi..İkisini de ilk denememde bile efsane yapmaya başardım-bu yüzden kesinlikle tarife uyun..
Ispanağı yaparken muskat kullanmadım ama yine harika oldu;)


Yayla Çorbası Tarifi için malzemeler

1 çay bardağı kırık pirinç-1 yumurta-2 su bardağı yoğurt-2 çorba kaşığı un-Tuz
Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, İki çorba kaşığı kuru nane
Yazarın Notu : Yayla çorbası terbiyesi çorbaya katılırken çorbanın kesilmemesi için çorba terbiyesi malzemelerini bir kasede çırpın ve çorba tenceresine yavaş yavaş katarken diğer elinizle hızlıca çorbayı karıştırın. Birde yayla çorbası kesilmemesi için yapılacak en güzel şey tuzu çorba piştikten sonra eklemektir. Ben yayla çorbası yaptıktan sonra servis ederken çorbanın üzerine sadece kuru nane serpmektense tere yağ ile kuru naneyi yakıp çorbanın üzerine dökmeyi tercih ediyorum.
– Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun. (kırık pirinç değilse, bol su ya da daha az pirinç kullanın)
– Yumuşayana kadar haşlayın.
– Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. (Kıvama göre biraz daha su ekleyebilirsiniz)
– Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
– Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın.
– En son tuzunu ilave edin.
– Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.
– Dilerseniz naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın.
– Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun, üzerine naneli yağı gezdirin.
Yayla Çorbası
Bir de haftasonu için misafirlerime truff yaptım, tamamen doğaçlama ama çok başarılı oldu..ay çöreği iç malzemesi gibi-deneyin derim onu da-baya alkış topladı.
- 1 elma rendesi, 
- kakaolu eti bisküvi (1 paket)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz/badem/fındık 
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 ufak bitter çikolata (isterseniz)

Bütün malzemeleri blendardan geçirip sonra çıkan hamursu karışımı elinizde yuvarlayın..üzerine isteğe göre hindistan cevizi, çeviz ya da antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..




No comments: