Tuesday, August 30, 2011

Mia ile Moda / Fashion by Mia

Yaz bitmeden yazlık elbiselerinizi doya doya giyelim derim..hava bugün bile naneli-boşa geçirecek zaman yok;) Bakalım aşağıdaki elbiseleri beğenecek misiniz? Bu elbise modelleri bana hep farklı modeller bulmamda yardımcı oluyor..

yenilenme zamanı / refreshing time

niye iyi oldu bu tatil molası, yılın yoğun geçecek son 4 ayı öncesi-detoks misali.. "sıfırlanmak"için iyi bir fırsat!

kuşlu duvarlar / walls with birds

Ne zaman bir duvar sticker'ı görsem, bu trendin niye daha önce bu kadar yaygınlaşmadığını düşünürüm..Sticker döneminden önce annemle mutfak duvarlarımızı kendimiz süslerdik. Hiç unutmam açık yeşil (neredeyse sarıya çalan )olan duvarlarımıza farklı tencere kapaklarını kullanarak kartonlara yuvarlaklar çizer, onların içini çıkarıp (çıkaracağımız kısmı küçük tencere kapağıyla belirlerdik:)) şablonlar yapardık. İrili ufaklı şablonlarımızı kullanarak duvarımıza farklı renk yeşillerle daireler boyardık..Herkes çok beğenirdi..şimdi annem o duvarı dönem dönem değişen stickerlarla süslüyor:)
Ben de kuş, çiçek ve ağaç deseni kullanılarak yapılan düzenlemeleri çok beğeniyorum. Ama her zaman istediklerimi bulamıyorum malesef:( Sanırım çoğunluk renkli ve daha büyük çıkarmaları tercih ediyor minimal ve siyah-beyaz olanlar yerine..
Bu şu ana kadar gördüklerimin en iyisi! İnanılmaz! Kırlangıç'a dikkat:)

çifte bayram / double bayram

Cumhuriyet'imize, ülkemize,
Geleneklerimize sahip çıkalım..
Gönlünüze göre geçecek mutlu ve  huzurlu bir bayram dilerim..

Monday, August 29, 2011

VS

Victoria's Secret yaptımı tam yapıyor gerçekten..Yeni keşif  body-care kolleksiyonum, Secret Moments' dan bahsetmek istiyorum sizlere..Efendim kolleksiyon son derece geniş, kokularda şeftali, hindistan cevizi, şeker kamışı ve  mavi frezya çiçeği kullanılmış. Denilene göre kokuların isimlerini Brezilyalı model Alessandra Ambrosio, kişisel anılarından esinlenerek koymuş. Örneğin "at first sight" ismi, kızı doğduktan sonra onu ilk kucağına aldığı ana ait..Kokulara gelirsek;
  • Girls’ Night (favorim, tek kelime ile süpper düpper!!)
  • Island Escape (hindistan cevizi kokusu baskın)
  • At First Sight (hatırlayamadım :( )
  • Room 504 (bunu da hatırlayamadım :S, demek ki çok beğenmemişim)
  • Good Day Sunshine (ikinci favorim zaten ilkine benziyor, süper)
  • Naughty and Nice (Burbery weekend tadında, şekerli bir koku)
Kokular kalıcı..fiyatları da uygun olduğundan genellikle sıkmak yerine yıkanmayı tercih ediyorum-beğeneceğinizi düşünüyorum. Niye mi? şu ana kadar favori iki kokumu beğenip, almayan kalmadığı için:)

kot dosyası / focus to jeans - 1

Kim ne derse desin, Jean her zaman kurtarıcı olmuştur! İster spor, ister şık, ister salaş, ister sexy..tamamen sizin duruşunuza ve kombininize göre adeta sizi yansıtır jeanler..Modadır, trenddir diyeceğim diye atlamışım bu "hayat kurtarıcı"yı..o yüzden 2 bölümlük bir dosya hazırladım..bakalım içinden hoşunuza giden kombinler olacak mı?

tasarımım / my design

Yetenekli ve becerikli olduğumu söylerler genelde ama ben pek öyle düşünmem, mütevazilikten değil-öyle olmadığımdan..ama bu ceketle fikrim bir parçacık değişir gibi oldu. Zira bu ceketimin tasarım ve kumaş seçimi tamamen bana ait! Ve çookk ama çok beğendim, çok da beğenildi:) Kumaş koltuk kaplama kumaşı..evet evet yanlış duymadınız. Vitrinde görüp, aşık oldum kumaşa..girdim ve satın aldım..Çok da kullanışlı ve bereketli bir kumaşmış..niye mi? Bir kere kumaşın topta kalan son kısmını aldım, o yüzden de kumaşcı kalan herşeyi 1m.fiyatına verdi..yani ben 1 metre kumaş fiyatına 2 metreden biraz daha fazla uzunlukta kumaş aldım. Kumaştan bir etek, ceket ve elbise çıktı:) Bereketli, çünkü İzmirdeki terzim bunların tamamını 100-TL'ye dikti..ahhh bu fiyata buralard ancak eteği diktirebilrim:( Neyse..Kumaş süper kullanışlı, dokuması hafif sert olduğu için dik duruyor ve de buruşmuyor yani ütüye gerek yok! Benim gibi ütüden nefret eden biri için bu konu ne kadar hayati önem taşıyor, varın siz yapın hesabını:)
ceket : Benim tasarımım
straplez elbise : BSB
saat : Swatch
ayakkabı : Nine West
yer : oturma odası :)

Bir de komik birşey anlatayım. Geçen İzmit Outlet'teki Park Bravoya girdim..kendi halimde bakınıyorum sağa sola..ama sonra kendi halimden çıkmama yol açtı etraftaki çalışanların bana bakıp bakıp fısırdaşması..öyleki birbirlerini çağırıyorlar-bana bakıp konuşuyorlar, paranoya mı yapıyorum? yooo..bana bakıp konuşuyorlar-anlam veremiyorum? Onlar da baktığımı ve anlam veremediğimi anladılar sanırım; içlerinden koordinat olarak bana en yakın olanı yanıma gelip :
- Pardon, ceketiniz çok güzel, bizden mi aldınız?
- Yooo, kendi tasarımım..niçin sordunuz, sizde aynısından mı var?
- Yok bizde aynı kumaştan yapılmış yastık kırlentleri var-ondan sandıydık..

Eee..koltuk kaplama kumaşı alırsam böyle bir sonuca da katlanmam gerekiyor tabi:))

yeni trend ojeler / new nail trends

Mavi 2011' in hit renklerinden biri. Ben Chanel yerine Flormar ya da Inglot'yu tercih ediyorum. Daha ucuz ve neredeyse aynı renkler..

özledim! / I miss!

akşamları kahve içtiğimiz yer 
çoğu fotoğramızın çekildiği meydan 
sabah işe giderken kullandığım yol 
bazı öğle yemeklerinde arkadaşlarla takıldığımız rest 
kardeşimin evcağzının olduğu yer 
kardişle bisiklet yolumuz 
gelen misafirlerimizin mutlaka uğradığı yer 
bisiklet rotamızın sonu, İnciraltı 
son ve geç keşfim : Kültürpark 
akşam eve dönüş yolum..

sanırım, (ne sanırımı ya..neredeyse tek "burası gözgöze geldiğimiz yer, burası başbaşa kaldığımız yer.."şarkısını söylemediğim kalmış!!)-basbayağı özlemişim ben kardeşimin memleketini!