Sunday, May 9, 2010

Anneler Günü / Mother's Day



Anne olmak zor şey-şundan zor bundan zor demicem, herkes az çok biliyordur.. Sanırım "kutsal"lık mertebesi de işin zorluğundan geliyor. "Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" "Ana gibi yar olmaz" deyişleri boşuna denmemiş yani..Lafı fazla uzatmadan tüm annelere selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Annelerimizi sadece 1 gün için el üstünde tutmayalım, her daim başımıza taç edelim.

Saturday, May 8, 2010

2 haftada 4 kilo

Blogumda güzel olan şeyleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum ama bu kez "güzel olmak" için, hiç de güzel olmayan bir şeyi, "diyet"i paylaşıyorum..Gerçi bu diyet benim en favori "short-cut diyet"im.
Geçen yıllarda (tarihi tam hatırlayamıyorum) Form Sante'de görmüştüm..Başlığı ile benim gibi tembel ve sabırsız birini gönülden fethetmişti : "2 haftada 4 kilo"..Kısa zamanda çok çaba harcamadan çok kilo verme işi hakikaten süper fikirdi o zaman - gerçi hala güzel fikir;) Şu an 53.7 kiloyum..pazartesi başlamak istiyorum, becerebilirsem ay sonunda 49-50 arası olcam inşalah;)


Calzedonia 2010

Yaz geldi, en azından buralara.. ve bugün, yılın ilk deniz'e dokunuşunu geçekleştirdim:) Urla'da sevimli bir balıkçı köye olan Özbek'de.
Geçen sene alınmış ama hiç giymediğim birkaç tane Calzedonia bikinimi de giyme şansım oldu. Giydiğimde acı ama çok belirgin bir gerçek ile karşılaştım: göbeğim! aslında belimdeki Dev Simit desem daha doğru ifade etmiş olabilirim:( Bu konuyla ilgili acil bişiler yapmalıyım. Gerçi önce yeni sezon bikini modellerine bakmak ne kadar doğru davranış tartışılır:)


 Gisele'in moralinizi bozmasına izin vermeyin, yeni modellere bakmaya devam;)



bugün ne giyeceğim? / what shall I wear today?

tshirtü Mango'dan,
kotu X-Side'dan,
babet ve fular'ı Koton'dan alabilirsiniz;)

Dantel Fırtınası / Lace Trend

Dantel modası bu yıl çok sağlam hayatımıza girdi! Geçen yıl da dantel modası vardı ama bu yıl çoraptan-babete, tokadan-çantaya, elbiseden-hırkaya herşeyde ama herşeyde dantel var..sade dantel değil de, dantel+kumaş kombinleri hakikaten şık oluyor.  

Geçen yıl mangodan sırtı dantel olan bir tshirt ile tamamen dantelli kumaştan yapılmış kruvaze bir elbise almıştım. Ardından VSecret elbisemle yılı kapatmıştım. Bu yıl ise aldığım herşeyin tamamında hemen hemen dantel var-olmayanlara da ben dikiyorum:) Erkek egemen ortamda çalışınca hafta sonları feminenlikte uç noktaya taşınmaya kararlıyım sanırsam..gerçi üstte dantelli tshirt altta spor ayakkabı olunca spor feminen oluyorum:)

Net'te dolaşırken beğendiğim birkaç dantelli giysi kombini..buyrun efendim :

Friday, May 7, 2010

Matruşka / Матрёшка

Dünya çapında 30 ünlü tasarımcı ve bir Rus efsanesi: Matruşka.
Vogue Rusya, llk yıldönümünde 30 tasarımcıya en ünlü Rus kızı matruşkayı giydirmiş.

Benim favorim 9 numara ile 2010'a da damgasını vuran son moda renkli çiçekli, fırfırlı elbisesi bile Stella McCartney tasarımı ile 12 numaralı Moschino'nun tasarımı..

Siz en çok hangisini sevdiniz?
1-  Ünlü Burberry trençkotu
2-  Matruşka, Emilio Pucci desenlerine bezenmiş
3-  Dries Van Noten'in renkli desenlerden oluşan tasarımı
4-  Prada, tasarımlarında bu yıl sıkça kullandığı danteli, burada da kullanmış
5-  Roberto Cavalli'nin tasarımını nerede görseniz tanırsınız: egzotik desenli elbise, büyük   çerveli gözlük ile buram buram dişilik kokan tam bir Cavalli kadını :)
6-  Ekose bir kıyafet giyen tipik bir Ralph Lauren kadını
7-  Paul Smith tasarımı matruşkanın kıyafeti, modern çizgiler taşıyor
8-  Ünlü tasarımcı Marc Jacobs'un pembe kurdele takmış modeli
9-  2009'a da damgasını vuran son moda renkli çiçekli, fırfırlı elbiseli Stella McCartney
10- İki parçalı spor bir kıyafet içindeki Celine matruşka
11- Oscar de la Renta matruşka, fırfırlı etekli ve kurdeleli bir elbiseli
12- Moschino'nun ünlü kalbi, ışıkla belirtilmiş
13- Valentin Yudashkin'in tasarladığı matruşka, renkli makyajı ve koluna taktığı çantasıyla
14- Versace matruşkayı Donatella Versace tasarlamış
15- Marni tasarımcısı Consuelo Castiglioni'den romantik bir stil
16- Dolce & Gabbana'dan simli bir model
17- Nina Donis'den sexy şempanze:)

Sunday, May 2, 2010

www.polyvore.com

babet / flats

Topuklu ayakkabılar iyi hoş da babet'in rahatlığı spor ayakkabı da bile yok..Geçtiğimiz yazı pembe-siyah yılan derisi desenli babetlerimle geçirmiştim. İtiraf ediyorum bazen ofiste bile giydim:)
Bu yıl da rahatlık yani babetler yine moda.
Genelde çok renkli, pullu-parlak ve yılan derisi motifler popüler..Yeni babet almayı planlamaıyorum ama üzerlerine fiyonk, dantel ve boncuk ekleyerek tamamını yenileme planlarım var;) DIY projelerimi buradan sizle paylaşacağım-bakalım beğenecek misiniz?

Benim babetler gelene kadar vitrinlerde görebileceğiniz babetlerden örnekler ;)


Göksel

Göksel'in yeni albümü çıktıııı..!!

Geçen yıl çıkardığı ve benim tüm yıl dinlediğim  "Mektubumu Buldun mu?" cover albümünde eski şarkılara yeni bir soluk getirmişti Göksel. Yeni albümü "Hayat Rüya Gibi" bir öncekinin devamı gibi..70'li yılların unutulmazlarını söylemiş yine..

"Hayat Rüya Gibi” albümü bizi 70'li yılların sahil çay bahçelerinde, kabarık etekli elbiseler, sandalet ayakkabılarla gezdirecek gibi. Çok bilindik, çok tanıdık şarkıları Göksel'den tekrar dinlerken, hayatın gerçek bir rüya olduğunu tekrar hatırlayacağız..
Sanırım 2010'da, arabamda en çok çalacak cd belli oldu:)


Beyoğlu'ndan../ from Beyoğlu

Bu kez Beyoğlunda'yız. Galata Moda Haftası'na gidemedik ama kendi haftamızı kendimiz yaptık;)
Denim on denim ve fiyonk+şapka trendinden örnekler bir arada;)

süslü püslü

Genelde ufak tefek narin takıları sevsem de bu kolyelere bayıldım!
Önce bizim kızlardan birinde görüp, duydum adını- sonra da bloglardan birinde gördüm.
Sanırım benim dışında herkes biliyormuş bu markayı:) Evet, Elva Fields'dan bahsediyorum. Kolyelerin tamamı cıvıl cıvıl, rengarenk, göz alıcı.
Merak edenler http://shop.elvafields.com/ adresinden tüm kolleksiyonu görüp, diğer bilmek istediklerini de öğrenebilirler hatta satın alabilirler;)